Bomen snoeien

Bomen snoeien is onderdeel van jouw zorgplicht

De snoeiperiode staat weer voor de deur. Afhankelijk van het type boom in jouw tuin, dien je deze tussen november en maart te snoeien. Naast dat je bomen er mooi van blijven, is het ook omwille van de veiligheid belangrijk je bomen te snoeien. Sterker: je bent zelfs verplicht ze de juiste verzorging te geven. Bij Bruggeman Hoveniers kunnen wij je al vanaf € 10,- per boom vertellen of je aan deze zogeheten zorgplicht voldoet.
Wij hebben een erkende boomcontroleur in dienst, die de expertise in huis heeft om jouw boom te beoordelen op veiligheid. Mocht deze veiligheid in het geding zijn, dan kan hij jou exact vertellen wat nodig is om aan de zorgplicht te voldoen of bij benadering het risico op schade inschatten. Dat zorgt voor duidelijkheid en voorkomt dat jij aansprakelijk gesteld kan worden door derden.

Deze controle doen wij al vanaf € 10,- euro per boom. Laat via het formulier hiernaast jouw gegevens achter om gebruik te maken van deze actie. Wij nemen binnen 2 dagen contact met je op om een afspraak in te plannen.

Boomcontrole vanaf 10 euro per boom

Wat houdt de zorgplicht voor bomen snoeien in?

Iedere boomeigenaar heeft de verantwoordelijkheid zijn of haar bomen de juiste verzorging te geven. Deze verantwoordelijkheid komt met de zogeheten zorgplicht voor bomen. De zorgplicht voor bomen is bedoeld om potentiële schade, bijvoorbeeld als gevolg van een vallende tak, te voorkomen. Wie niet aan deze zorgplicht voldoet, kan aansprakelijk gesteld worden voor de eventuele schade die de boom veroorzaakt.

Welke zorgplicht is op mij van toepassing?

Er wordt onderscheid gemaakt in meerdere zorgplichten. Voor de meeste eigenaren is de algemene zorgplicht van toepassing. Deze zorgplicht bestaat eruit dat er in ieder geval sprake moet zijn van regulier en regelmatig onderhoud en controle op uitwendige gebreken aan de boom. Staat de boom in een gebied waar hij veel schade kan aanrichten, dan geldt een verhoogde zorgplicht, wat inhoudt dat de boom minstens jaarlijks gecontroleerd moet worden en eventueel extra onderhoud noodzakelijk is. Tot slot is er de onderzoeksplicht die jou verplicht om een boom inwendig te (laten) onderzoeken bij geconstateerde gebreken, zoals ziekten.
Bart Brummel, Boomverzorger

Bart Brummel
Specialist

Wij ontzorgen jou. 
Vraag meer informatie aan!

Binnen 2 werkdagen nemen
wij contact met je op.