Tuinonderhoud

Bomen snoeien

Bomen snoeien

Bomen zijn blikvangers. Ze zijn omvangrijker dan alle andere beplanting en vestigen dus direct de aandacht op zich. Om bomen mooi en gezond te houden is goede boomverzorging essentieel.

Snoeien houdt bomen vitaal

Goede boomverzorging valt of staat bij goed snoeiwerk. Door een boom regelmatig te laten snoeien, verleng je namelijk de levensduur. Een boom blijft mooier en gezonder door regelmatig dode of zwakke takken te verwijderen. Ook wordt de bloei en vruchtvorming ermee gestimuleerd. Het snoeien van bomen is een specialistische klus die kennis en ervaring vereisen. Bruggeman Hoveniers beschikt over de expertise en alle benodigde materialen om deze werkzaamheden uit te voeren.

CONTENTBEELD-Boomverzorging-1024x437-3-4-648-432-1682942523

Wanneer moet je bomen laten snoeien?

Timing is van cruciaal belang. Wanneer de beste snoeiperiode voor de boom is, hangt af van het type boom. We onderscheiden verschillende type bomen, zoals:

  • Knotbomen (bijvoorbeeld de wilg, populier en de es)
  • ABC Bomen (bijvoorbeeld de berk, haagbeuk en de esdoorn)
  • Leibomen (bijvoorbeeld lindeboom)
  • Naaldbomen (bijvoorbeeld de lariks)
  • Loofbomen (bijvoorbeeld de eik)


Ook het doel van de snoei is van belang om te bepalen wanneer een boom moet worden gesnoeid. Soms is snoeien noodzakelijk om bomen in de gewenste vorm te laten groeien. Omdat deze aspecten per boom(soort) verschillen, is het verstandig om het snoeiwerk over te laten aan een professional die weet wat het beste is voor de bomen in jouw tuin. Dat geldt niet alleen voor het snoeiwerk, maar ook voor het kappen, het rooien, het frezen en alle andere werkzaamheden met betrekking tot boomverzorging.


Rooien en kappen

In sommige gevallen kan het nodig zijn om een boom te kappen, bijvoorbeeld als een boom ziek is of gevaar oplevert voor de omgeving. Ook deze werkzaamheden voeren wij uit. Desgewenst rooien wij bomen, waarbij de complete stronk wordt verwijderd. 

bruggeman-hoveniers-tuinonderhoud-snoeien

Vakkundige verzorging door een erkend boomspecialist

Een boom dient niet alleen om esthetische redenen verzorgd te worden. De juiste verzorging is ook vanwege de veiligheid een belangrijk onderdeel van het totale tuinonderhoud. Wie eigenaar is van een boom, heeft ook de verantwoordelijkheid hiervoor. En dus de plicht om hem de juiste verzorging te geven. Wij zorgen ervoor dat jij altijd aan je zorgplicht voldoet en dus nooit aansprakelijk gesteld kunt worden voor bijvoorbeeld de schade van een vallende tak. Daarvoor hebben wij een eigen VTA boomcontroleur in dienst, die de certificaten op zak heeft om iedere boom de juiste verzorging te geven en hem te beoordelen op veiligheid.