Tuinaanleg

Bestrating

Bestrating

Met bestrating wordt een belangrijke basis gelegd voor de tuin. De kleur, het materiaal en de vorm van de tegels bepalen namelijk in hoge mate de uiteindelijke tuinstijl. Daarmee zijn ze ook van invloed op veel van de overige te maken keuzes. Zoals op het gebied van tuinmeubels, veranda’s en schuttingen, die immers in direct contact staan met de bestrating en er dus goed op moeten aansluiten. Dat maakt de keuze voor bestrating een belangrijke. Wij helpen je graag die keuze te maken.

Omdat bestrating zo van invloed is op hoe de tuin eruit komt te zien, spreken we liever van sierbestrating. Met name omdat sierbestrating verkrijgbaar is in allerlei soorten, maten, materialen en kleuren, waarmee je de tuin de meest uiteenlopende uitstralingen kunt geven. Van modern tot klassiek en van strak tot natuurlijk.

Tuin bestrating

Denk aan de tegenwoordig zo populaire keramische tegels, die de tuin een warme, huiselijke uitstraling geven en er zo voor zorgen dat huis en tuin naadloos in elkaar overgaan. Zeker de tegels met de aantrekkelijke prints en patronen van bijvoorbeeld vtwonen. Maar ook natuursteen is nog altijd in trek. Vooral omdat alle tegels uniek zijn en dus leiden tot een even unieke tuin, die één en al karakter ademt.

Mogelijkheden te over dus. Met een goed besef van het totale aanbod gaan we graag met je in gesprek over al die mogelijkheden. Wij zijn benieuwd naar welke stijl je voor ogen hebt en ervan overtuigd dat we daarbij de juiste tegel weten te vinden in het juiste formaat.

Wie de mogelijkheden graag met eigen ogen komt bekijken, is ook van harte welkom in onze ontwerpstudio, waar we jou een aardig beeld kunnen geven van de laatste terrastrends. Met jouw goeie smaak en onze kennis van het assortiment komt het helemaal goed. 


Bruggeman-hoveniers-tuinaanleg-beplantingsplan-3
Bruggeman-hoveniers-tuinaanleg-beplantingsplan-1

Tuintegels laten leggen in het juiste legpatroon

Minstens zo belangrijk als de uitstraling van de tegels, is het patroon waarin ze worden gelegd. Want ook dit patroon is van invloed op de uiteindelijke uitstraling van de tuin. Zo kan de rechtlijnigheid van het tuininterieur doorbroken worden met een diagonaal verband. Of een grote tuin levendiger worden gemaakt met een interessant wildverband.

Ook het formaat van de tegels speelt hierin een cruciale rol, want niet ieder formaat leent zich voor elk verband. Dat maakt het leggen van bestrating een complexe klus, waar we je graag bij helpen. We denken met je mee over welk verband het meest geschikt is en zoeken daar samen met jou de meest geschikte tegels bij.


Strakke kantopsluiting voor het mooiste resultaat

Wanneer alles is bepaald, maken we de vertaalslag naar een vakkundig aangelegd terras, dat naast een doordacht legverband ook een goede fundering en een juist afschot heeft. Dit uiteindelijke terras geven we een noodzakelijke finishing touch met behulp van onze kantopsluiting. Met betonbielzen, opsluitbanden en palissaden zorgen we voor een strakke afwerking, die voorkomt dat het terras wordt weggedrukt onder gebruiksdruk. Bovendien creëren we hiermee een logische overgang tussen enerzijds het terras en anderzijds de andere elementen van uw tuin, zoals een border of gazon.

moderne-tuin-heerde