Tuinaanleg

Beplantingsplan

Beplantingsplan

Iedere tuin beschikt in meer of mindere mate over paden, terrassen, bomen en hagen: onderdelen die gedurende het hele jaar blijven bestaan en die wij daarom ook wel de ‘structuur’ van de tuin noemen. Deze structuur zorgt ervoor dat jouw tuin ook ‘s winters mooi blijft.

Aanvullend hierop kan de tuin worden aangekleed met heesters, vaste planten en andere sfeermakers, die er in het voorjaar voor zorgen dat jouw tuin tot leven komt. Om dit zoveel mogelijk in goede banen te leiden, is het belangrijk dat de bomen, heesters en planten worden gekozen op basis van een doordacht beplantingsplan. Ook hiervoor ben je bij Bruggeman Hoveniers aan het goede adres.Beplantingsplan voor borders

Welk beplantingsplan levert de mooiste border op? Daar is geen eenvoudig antwoord op. Vooral omdat de mooiste border afhankelijk is van jouw persoonlijke smaak en de kleuren die je erin terug wil zien. Hou je van een frisse blauw-witte border of van een warme rood-paarse border? Moet hij neutraal zijn of mag hij juist een bonte verzameling van allerlei kleuren bevatten?

Die vragen bepalen in belangrijke mate welke groenblijvers, bladverliezende planten en kruidachtigen er in het beplantingsplan moeten worden opgenomen. We gaan graag met je in gesprek over jouw wensen en ideeën.

Vervolgens zoeken we daar de juiste planten bij, die we op doordachte wijze ten opzichte van elkaar positioneren, zodat de verschillende kleuren en bladstructuren harmonieus op elkaar aansluiten. Waarbij we ook letten op de positie van de border en de hoeveelheid zonlicht op die plek, zodat er een optimale mix van zon- en schaduwplanten kan worden samengesteld. Al deze keuzes worden door ons vastgelegd in jouw eigen, op maat gemaakte beplantingsplan.

B0013671
B0013751

Beplantingsplan voor vaste planten in borders

Ook de timing waarop de border moet bloeien is van invloed op de te maken keuzes in het beplantingsplan. Daarom is het belangrijk om naast de kleur ook rekening te houden met de bloeitijd van de plant. Een border die lang mooi moet blijven en ook in het najaar nog kleurrijk moet zijn, dient een juiste mix te bevatten van voorjaarsbollen en vaste planten met een lange bloeiperiode, zoals kattenkruid of salie. Waar de voorjaarsbollen zorgen voor een explosieve bloei in het voorjaar, zorgen de vaste planten voor een stabiele basis, die tot ver in het najaar mooi blijft. Soorten snelgroeiende en bloeiende bodembedekkers

Borders zorgen niet alleen voor leven in de brouwerij, maar houden ook onkruid buiten het zicht. Vooral bodembedekkende planten, die laag blijven, kussen- of tapijtvormig uitlopen en zo voor een prachtige groene basis zorgen. Dit bodembedekkende siergroen onderdrukt wilde onkruidgroei en reguleert bovendien de temperatuur bij de wortels van andere planten.

Naast gras zijn er ook veel heesters, coniferen en vaste planten die zich tot deze soort mogen rekenen. Bodembedekkers zijn in bijna elke tuin in meer of mindere mate terug te vinden. Onze hoveniers adviseren je graag over welke bodembedekkers het beste bij jouw tuin passen.

B0013723