Tuinontwerp

Mediterrane tuin

Mediterrane tuin

Op zoek naar het vakantiegevoel in eigen tuin? Dan is de mediterrane tuin iets voor jou. Deze tuinstijl met een Zuid-Europese sfeer zit boordevol zomerse kleuren en exotische beplanting en is daarmee bij uitstek geschikt om het stadsleven in te ontvluchten. Bruggeman Hoveniers bezit de kennis en kunde om jouw tuin om te toveren tot een mediterrane oase.

Mediterrane tuin ideeën: kleuren en planten

Grote terracottapotten in plaats van traditionele borders, verhoogde vijvers, grindpaden, een sfeervolle tarp waarmee je een schaduwrijke plek creëert, een gezellige loungehoek rondom een stijlvolle tuinhaard: het zijn maar een paar voorbeelden die zorgen voor zo’n typische mediterrane sfeer. Vooral kleurrijke muren zijn een belangrijke basis voor jouw mediterrane tuin.

Hiermee creëer je de look & feel van een mooie patiotuin, zoals je ze in Zuid-Europa vaak tegenkomt. Voor het terras kun je kiezen uit een oneindig assortiment stijlvolle tegels met sfeervolle mediterrane prints en designs. Welke elementen je ook opneemt in jouw tuin, kies waar mogelijk voor warme kleuren om het mediterrane zomergevoel op te roepen.

Uiteraard mag ook beplanting niet ontbreken in de mediterrane tuin. Ga voor een mix van exotisch ogende planten en geurige kruiden, zoals palmlelies, lavendel en jasmijn. Breng dynamiek aan door ook voor hoge beplanting en bomen te kiezen. Denk aan olijfbomen, vijgenbomen en winterharde palmbomen.

Of kies voor een pergola, waarlangs je klimplanten laat groeien, zoals passiebloem, Toscaanse jasmijn en druif. Mediterrane planten gedijen goed bij veel zon en water. Geef ze dan ook een plek met veel zonuren en zorg dat de grond vochtig genoeg blijft, met name in de zomermaanden. Twee tot drie keer per week water geven is niet overbodig.

mediterrane-tuin-wapenveld-2-1024x682
mediterrane-tuin-wapenveld-11-1024x682

Mediterrane tuin ontwerpen en aanleggen

De mogelijkheden voor een mediterrane tuin zijn legio. Dat maakt het tot een uitdaging om de juiste keuzes te maken en deze evenwichtig samen te brengen in een doordacht ontwerp.

Dat is precies waar onze kracht ligt. Met oprechte belangstelling voor jouw wensen, ideeën en smaak ontwerpen we een mediterrane tuin die een exacte afspiegeling is van wat jij voor ogen hebt. Breng hiervoor gerust een bezoek aan onze tuinontwerpstudio in Heerde. Dan laten we samen jouw ideeën tot leven komen.