Tuinontwerp

Moderne tuin

Moderne tuin

Een moderne tuin is te herkennen aan een strak lijnenspel, symmetrie, een evenwichtig design en een goede structuur. Daarbij geldt dat de tuin onderhoudsvriendelijk is en goed is afgestemd op de stijl van het interieur van de woning. Bruggeman Hoveniers helpt je de juiste ontwerp-, product- en materiaalkeuzes te maken die hieraan bijdragen. 

Beplanting moderne strakke tuin

Hoewel in een moderne tuin de nadruk ligt op harde materialen, mag ook beplanting niet ontbreken. Hiermee geef je de biodiversiteit in jouw tuin een impuls, waardoor de tuin levendiger en weerbaarder wordt. Daarnaast zorgt beplanting voor een goede waterhuishouding en een beter milieu.

Strak gesnoeide hagen als Taxus baccata en Prunus lusitanica vormen een mooi geraamte van de moderne tuin. Verder wordt in een moderne tuin vaak gebruik gemaakt van een beperkt aantal soorten beplanting, die in grote groepen bij elkaar worden aangeplant. Mooie voorbeelden hiervan zijn lavendel, siergrassen en pluimhortensia’s. Zoek het met name in beplanting met rustgevende kleuren, om het moderne effect te versterken.

B0013654

Moderne tuin ontwerpen en aanleggen

Achter een mooie, moderne tuin gaat een goed en doordacht tuinontwerp schuil. Binnen dit ontwerp vormt de bestrating over het algemeen een belangrijke basis. Deze maakt de tuin niet alleen onderhoudsvriendelijk, maar geeft haar ook een strakke look én feel, mits je kiest voor de juiste tegels. Tegenwoordig zijn keramische tegels enorm in trek. Door te kiezen voor een groot tegelformaat en neutrale kleuren creëer je een ruimtelijk en rustgevend effect.

Met aanvullende bouwkundige elementen geef je jouw moderne tuin een extra dimensie. Denk bijvoorbeeld aan een (zwem)vijver in de lengte van de tuin, een mooie pergola van aluminium of cortenstaal, gestuukte muren in een witte kleur of strakke bloemenbakken. Door deze elementen op symmetrische wijze ten opzichte van elkaar te plaatsen, ontstaat er een evenwichtige structuur die tekenend is voor de moderne tuin.

Als hoveniersbedrijf sinds 1991 hebben we veel moderne tuinen op onze naam staan. Bekijk ons portfolio om inspiratie op te doen voor jouw eigen moderne tuin of neem contact op om jouw wensen te bespreken en te realiseren.

B0013724