Terug naar overzicht

5 tips voor een moderne tuin

Moderne tuinen zijn populair. Ze zien er strak uit, zijn overzichtelijk en eenvoudig te onderhouden. Maar hoe creëer je een moderne tuin? De mogelijkheden zijn eindeloos. Wij geven 5 tips.

1. Strakke lijnen

Moderne tuinen kenmerken zich door strakke lijnen. Daarmee houd je de tuin overzichtelijk en ontstaat er een ruimtelijk effect. Zo kun je bijvoorbeeld de lengte of breedte van je tuin accentueren en lijkt de tuin groter dan deze in werkelijkheid is.

2. Kies voor bestrating met grote tegels

In een moderne tuin zijn tegels en grind populaire elementen. Grote, strakke tegels geven de tuin een moderne uitstraling. De keuze is groot. Je kunt kiezen voor betontegels, maar ook voor bijvoorbeeld keramische tegels. Deze tegel is stijlvol, duurzaam en gemakkelijk in onderhoud. Op zoek naar een speels element? Kies dan voor een tegelpatroon. Verschillende tegels in mooie patronen houden de tuin boeiend.

3. Witte plantenbakken geven een moderne look

Bloembakken geven een speels effect in een moderne tuin. Ze onderbreken de strakke lijnen en geven letterlijk kleur aan jouw tuin. Anderzijds kun je met plantenbakken ook het lijnenspel in de tuin versterken. Accentueer bijvoorbeeld de lengte van je tuin met een extra lange plantenbak.

Allerlei soorten en maten

Plantenbakken zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten: van vierkant tot rond, van groot tot klein en van lage tot hoge bakken. Ook qua kleurstelling en materiaalkeuze zijn er legio mogelijkheden. Witte plantenbakken zorgen voor een moderne uitstraling. Op zoek naar een natuurlijke look en een warme kleur? Kies dan voor houten plantenbakken. Ook cortenstalen bakken worden steeds populairder. Deze plantenbakken geven de tuin een industriële uitstraling.

4. Tuinverlichting geeft extra sfeer

’s Avonds genieten van je tuin? Kies dan voor tuinverlichting. Tuinverlichting dient verschillende doelen. Verlichting is zowel functioneel als sfeerbepalend. Zo kun je met verlichting een pad creëren of een bepaalde sfeer oproepen door objecten te verlichten.

Er zijn allerlei mogelijkheden voor sfeerverlichting. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor lichtsnoeren, spots, hanglampen of lampionnen. De keuze is onder meer afhankelijk van welke onderdelen je wilt belichten. Staat er bijvoorbeeld een grote boom jouw tuin? Met verlichting kun je deze boom extra uitlichten, terwijl een lichtsnoer garant staat voor een sfeervolle uitstraling.

5. Tuinmeubilair maakt je moderne tuin af

Met een loungeset, overkapping of zithoek kun je je tuin optimaal beleven. Het is een plek om te ontspannen en te genieten van de tuin. De keuze voor tuinmeubilair speelt ook een belangrijke rol bij de uitstraling van je tuin. Een moderne loungeset met strakke lijnen versterkt bijvoorbeeld de eenheid met de rest van de tuin. Als je je tuin opdeelt in verschillende delen, kun je meerdere zithoeken creëeren. Zo kun je rekening houden met bijvoorbeeld zonsopgang en zonsondergang.

Advies nodig?

Een mooie, moderne tuin vraagt om doordacht plan en een uitgewerkt ontwerp. Wij denken graag met je mee. Neem contact met ons op voor een advies op maat.