Tuinontwerp

Bostuin

Bostuin

Met een bostuin haal jij het bos naar jouw eigen tuin. Een goed aangelegde bostuin is gebaseerd op het ecosysteem van een echt bos, zodat jij heerlijk van de natuur kunt genieten. Of jouw tuin nu groot of klein is: met de juiste keuzes is elke tuin om te toveren tot een prachtige bostuin. Bij Bruggeman Hoveniers helpen wij je daar graag bij.

Planten en bomen voor in een bostuin

In een goede bostuin waan jij je in de natuur. Daarom is er vanzelfsprekend veel groen in opgenomen. Niet in zorgvuldig afgemeten borders en perken, maar juist op organische wijze, verspreid over de tuin. Zorg voor een mooie mix van bomen, bodembedekkers, weelderige struiken en vaste schaduwplanten om de bostuin een natuurlijk karakter te geven.

Hoe meer variatie in gewassen, hoe beter. Het mooiste effect verkrijg je door met je beplanting een bepaalde gelaagdheid aan te brengen, door lage beplanting af te wisselen met hoge beplanting. Daarmee creëer je een dynamische sfeer, die tekenend is voor een echt bos.

bruggeman-8820
bruggeman-8492

Een bostuin ontwerpen en aanleggen

Het mooie van een bostuin is dat er geen strikte richtlijnen voor gelden. Waar je in veel andere tuinstijlen rekening moet houden met zichtlijnen en symmetrie, heb je in een bostuin volledig de vrije hand en gaat het erom de tuin te creëren die jij mooi vindt. Zolang je maar voldoende nadruk legt op beplanting en natuurlijke producten en materialen.

Leuke ideeën zijn er uiteraard in overvloed: zoals een idyllisch tuinpad van stapstenen, een karakteristieke tuinbank in een afgelegen hoek, een klein waterelement (zoals een waterschaal) dat vogels en andere dieren aantrekt, et cetera.

Bostuin inspiratie?

Meer inspiratie nodig? We helpen je graag. Als hoveniers sinds 1991 doen we dagelijks veel inspiratie op in de natuur, waarmee we de mooiste bostuinen ontwerpen en aanleggen. Benieuwd naar wat we kunnen betekenen voor jouw bostuin? Neem contact met ons op. We gaan graag met je in gesprek over je plannen.

bruggeman-8479