Zwemvijvers

Zwemvijvers

Zwemvijvers, ze zijn één van onze grootste passies. En gelukkig, ze worden steeds populaider, waardoor wij er veel ervaring mee hebben opgebouwd. Inmiddels hebben we ruim honderdvijftig zwemvijvers ontworpen en aangelegd. Deze ervaring, gecombineerd met ons enthousiasme voor het product, heeft ons gemaakt tot wie we zijn: dé regionale specialist in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van de mooiste zwemvijvers van het label GardenSwimm. We leggen zwemvijvers aan in Heerde, Epe, Hatem, tussen Apeldoorn, Deventer en Zwolle, maar ook in de rest van Overijssel, Gelderland, Utrecht en Flevoland.

Zwemvijverontwerp

Omdat de uitstraling van zwemvijvers verschilt met die van een regulier zwembad, vraagt met name het ontwerp van de baden aandacht. Bij Bruggeman Hoveniers krijgt het die aandacht. Onze uitdaging is om de zwemvijver een geïntegreerd onderdeel van de tuin te maken.

In eerste instantie door er de gewenste planten aan toe te voegen, maar ook door de aangrenzende tuingedeelten zoveel mogelijk te betrekken bij het zwemvijverontwerp.

Dit door de overgang van tuin naar zwemvijver zo ‘zacht’ mogelijk te maken, bijvoorbeeld met behulp van vlonders, een strandje of springstenen.

We zorgen ervoor dat de zwemvijver zich organisch vormt naar de aangrenzende gedeelten van de tuin. Voordeel hiervan is dat een zwemvijver altijd in de tuin past en jij het gevoel krijgt in een echte vijver te zwemmen. Kortom: een zwemvijver is maatwerk, dat samen met jou tot stand komt.

Soorten zwemvijvers

Bij Bruggeman Hoveniers leggen wij verschillende soorten zwemvijvers aan van het label GardenSwimm. Lees wat de verschillen zijn en laat je adviseren. 

Lees meer

Onderhoud zwemvijver

In Deventer, Zwolle, Heerde, Hattem, Apeldoorn en in de provincies Overijssel, Gelderland, Utrecht en Flevoland: elke zwemvijver heeft onderhoud nodig. En dat is een specialistisch klusje, want ieder type zwemvijver vraagt om ander onderhoud. 

Doordat een zwemvijver meer natuurgetrouw is, vraagt deze over het algemeen minder onderhoud dan een traditioneel zwembad. Toch zal je als zwemvijverbezitter wel regelmatig onderhoud moeten uitvoeren. 

Bij de aanleg van je zwemvijver zorgen wij altijd voor een onderhoudsplan waarin duidelijk en overzichtelijk staat omschreven wat je wanneer moet doen om het water en de planten mooi te houden. Daar kunnen we je ook meermaals per jaar proactief op attenderen, indien gewenst.

Wil je volledig ontzorgt worden in het onderhoud van jouw zwemvijver? Dan kun je gebruik maken van ons onderhoudscontract, waarmee je alle te klaren klussen bij ons neerlegt tegen een vaste prijsafspraak. We vertellen je hier graag meer over. 

Contact