Regenwaterinfiltratie wordt vaak aangelegd met behulp van ingegraven, waterdoorlatende infiltratiekratten. Het kan echter veel creatiever. Hoe? Dat vertellen wij je in dit artikel.
Deze kratten vangen het regenwater op en geven het geleidelijk af aan de bodem, zodat het water voor de tuin en de directe omgeving behouden blijft. Het kan echter veel creatiever. Dat bewijst onze laatste opdracht in Apeldoorn: een grootschalige tuinrenovatie met speciale aandacht voor het aanleggen van een bijzonder systeem voor hemelwaterinfiltratie.
Omdat we in Nederland vaker te maken hebben met wateroverlast, worden huishoudens vanuit gemeenten en waterschappen gestimuleerd regenwater af te koppelen. Veel gemeenten verstrekken hiervoor subsidies, die kunnen oplopen tot enkele honderden euro's, afhankelijk van de gemeente waarin je woont. Inwoners van Apeldoorn regelen deze subsidie voor het afkoppelen van regenwater zelf. Onze opdrachtgever kreeg een subsidie van 500 euro voor de aanleg van hemelwaterinfiltratie.
In het door ons ontwikkelde hemelwaterinfiltratie systeem loopt regenwater via het dak naar het aan de vijver grenzende moerasgebied, waar het over een aantal borrelstenen loopt en vervolgens de kans krijgt om te bezinken. Stroomt bij hevige regenval het moerasgebied over, dan loopt het water via een overloop weg richting de naastliggende beek. Zo is regenwater een dynamisch onderdeel van de tuin, waar de klant zeer tevreden mee is.
Ben je benieuwd naar onze andere werkzaamheden in deze tuin? Je leest er meer over in een eerder geplaatst artikel. Heb je ook interesse in onze creatieve oplossingen op het gebied van hemelwaterinfiltratie? Schroom dan niet contact op te nemen voor een vrijblijvende offerte.
Heb jij behoefte aan wat extra advies, informatie of inspiratie om de beste keuzes te maken voor jouw nieuwe tuin? Maak een afspraak voor een bezoek aan onze ontwerpstudio.
Onze ontwerpstudioCopyright © 2023 Bruggeman Hoveniers
|Ontwerp & realisatie diezit.
|