Tuin met internationale allure in Zwolle

Tot voor kort zat deze tuin vast in de jaren 70. Net als de woning, die de bewoners volledig hebben gerenoveerd en gemoderniseerd. De tuin kon daar niet bij achterblijven. Op het ruime perceel wilden de bewoners kunnen genieten van een luxe, moderne, onderhoudsarme tuin met internationale allure en een bijzonder item in het middelpunt van de aandacht.

Zwevende pergola

Tijdens een tour door deze tuin waant u zich op vakantie. De zee van witte grindsteentjes is als het strand. De schellevistegels brengen u van eiland naar eiland, van terras naar terras. Het startpunt is het ruime, nieuw aangelegde terras met grote eettafel. Vanaf hier leiden de tegels en naastliggende lage beplanting, bestaande uit winterhard prachtriet en de blauw/paarse Geranium ‘Rozanne’, het oog naar de zwevende pergola.

De pergola heeft een uniek en strak design. Door de bamboehouten achtergrond, de verhoogde keramische stenen ondergrond en luxe loungebank met tafel kan dit met recht een buitenhuiskamer genoemd worden. Genietend van een borrelhapje en -drankje wordt er uitgekeken over het water van de vijver. De verhoogde vijver is uit breuksteen opgebouwd, voor een moderne en natuurlijke oogopslag.

In het verlengde van de vijver zijn kleine oases van hoge en lage begroeiing aangelegd. Samen vormen ze een zichtlijn die het oog trekt naar een bijzonder item: de prachtige auto die wordt geëtaleerd in het bijgebouw. Ook bij het maanlicht wordt dit item fraai uitgelicht dankzij een bestaand en nieuw, complementair lichtplan. De verlichting brengt het prachtige uitzicht en de omgeving naar een hoger niveau. Ook ‘s avonds kan er zo optimaal genoten worden van al het moois.

Want na het bewonderen van de auto wordt de kijkrichting door de verlichting gestuurd naar de strakke witte wand nabij de luxe buitenkeuken en tweede ruime eettafel. De witte wand steekt scherp af tegen het warme bamboehout. Samen vormen ze het perfecte decor voor de twee gigantische designbloempotten gevuld met Agapanthus. De potten schitteren ‘s avonds goudkleurig dankzij de strategische plaatsing van de inlite verlichting. Achter de bloempotten staan steeneiken gepland. Een boomsoort die snel dichtgroeit en daarmee de privacy waarborgt.

Strakke zuilenwand

De tour van de tuin wordt afgesloten bij de grote jacuzzi, geplaatst op een composietvlonder. Afgeschermd van de wereld door een strakke zuilenwand en omringd door bamboehout en natuurlijk groen waant u zichzelf gemakkelijk in een chique en ver oord. Perfect voor het vakantiegevoel in de eigen tuin.

Soort tuin

Exclusief

Plaatsnaam

Zwolle

Grootte

750 m2

Highlights
  • Bloemenzee
  • Verhoogde vijver
  • Zwevende pergola

Dit wil ik ook!

Laat je gegevens achter en we nemen geheel vrijblijvend contact met je op!

Contact opnemen