Terug naar overzicht

Waarom een 3D tuinontwerp?

De tuin is een zeer belangrijk onderdeel van de totale leefomgeving. Er gaat steeds meer aandacht uit naar het tuinontwerp. We geven je vijf redenen om te kiezen voor een 3D-tuinontwerp.

Voordelen van een 3D tuinontwerp

#1 Meer beleving, meer duidelijkheid

Een 3D-tuinontwerp wordt tot leven gewekt met fotorealistische 3D-renderingen en -animaties, die je het gevoel geven nu al door je nieuwe tuin te lopen. Door de realistische weergave is bovendien een stuk beter te beoordelen of het ontwerp volledig aansluit op je verwachtingen.

#2 Meer samenhang tussen de tuin en de omgeving

Een 3D-tuinontwerp geeft de tuin weer vanuit veel verschillende hoeken. Zo ontstaat er een beter beeld van de tuin in relatie tot de aangrenzende delen van de leefomgeving. De tuin kan dus beter worden afgestemd op de stijl van de woning en de aangrenzende omgeving.

#3 Nauwkeurige inpassing

Een 3D-tuinontwerp geeft een heel precies beeld van de beschikbare ruimte in de tuin. Dat maakt het eenvoudiger om bepaalde elementen nauwkeuriger in te passen. Denk bijvoorbeeld aan een overkapping, een zwembad of een buitenkeuken.

#4 Beter verwachtingsmanagement, 100% slagingskans

Met een 3D-tuinontwerp wordt direct duidelijk wat de verwachtingen zijn, waardoor er efficienter gewerkt kan worden. Tijdens of na de aanleg van de tuin zijn over het algemeen veel minder aanpassingen noodzakelijk. Een 3D tuinontwerp zorgt dus voor 100% slagingskans.

#5 Meer inzicht in producten, kleuren en materialen

De producten die uiteindelijk in de tuin worden opgenomen, zijn ook direct zichtbaar in het tuinontwerp, met exact de juiste kleuren en materialen. Zo kan al in de ontwerpfase worden beoordeeld of alle product-, kleur- en materiaalkeuzes goed passen in het geheel.

3D-tuinverlichtingsplan

In een 3D-tuinontwerp is het mogelijk de tuinverlichting mee te nemen. Met een 3D-tuinverlichtingsplan ontstaat er een realistisch beeld van hoe jouw tuin er in de avonduren uitziet. Zo is eenvoudiger vast te stellen welke hoeken wat extra verlichting of sfeer kunnen gebruiken.

Ook geïnteresseerd in een 3D-tuinontwerp? Bruggeman Hoveniers staat voor je klaar. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. We bespreken graag wat we voor je kunnen betekenen.