Zwemvijvers

Zwemvijvers

Zwemvijvers, ze zijn één van onze grootste passies. En gelukkig, ze winnen aan steeds meer populariteit, waardoor wij er veel ervaring mee hebben opgebouwd. Inmiddels hebben we ruim honderd zwemvijvers ontworpen en aangelegd. Deze ervaring, gecombineerd met ons enthousiasme voor het product, heeft ons gemaakt tot wie we zijn: dé landelijke specialist in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van de mooiste zwemvijvers van ons eigen label GardenSwimm.

Wat is een zwemvijver?

Hoewel ze steeds populairder worden, is nog niet iedereen bekend met zwemvijvers. Simpel gezegd zijn ze een combinatie van een vijver en een zwembad. Een bad met de uitstraling van een vijver en de functionaliteit van een zwembad. Een bad dus, waarin je op warme dagen heerlijk de verkoeling kunt opzoeken, middenin de natuur. In heerlijk zacht zwemwater dat op biologische wijze wordt gezuiverd door een combinatie van planten en bacteriën. En dus chemicaliënvrij is.

Het water van een zwemvijver wordt op natuurlijke wijze verwarmd met behulp van een helofytenfilter. Op dit filter ligt een dunne laag water, die snel opwarmt door de zon en vervolgens wordt rondgepompt. Hierdoor krijgt de hele zwemvijver een aangename temperatuur, na een aantal warme dagen. Enkele typen zwemvijvers zijn ook bij te verwarmen.

Omdat ook de uitstraling van zwemvijvers verschilt met die van een regulier zwembad, vraagt met name het ontwerp van de baden aandacht. Bij Bruggeman Hoveniers krijgt het die aandacht. Onze uitdaging is om de zwemvijver een geïntegreerd onderdeel van de tuin te maken, zodat onduidelijk is waar de tuin ophoudt en de zwemvijver begint.

In eerste instantie door er de gewenste planten aan toe te voegen, maar ook door de aangrenzende tuingedeelten zoveel mogelijk te betrekken bij het zwemvijverontwerp. Dit door de overgang van tuin naar zwemvijver zo ‘zacht’ mogelijk te maken, bijvoorbeeld met behulp van vlonders, een strandje of springstenen.

We zorgen ervoor dat de zwemvijver zich organisch vormt naar de aangrenzende gedeelten van de tuin. Voordeel hiervan is dat een zwemvijver altijd in de tuin past en jij het gevoel krijgt in een echte vijver te zwemmen. Kortom: een zwemvijver is maatwerk, dat samen met jou tot stand komt.

Soorten zwemvijvers

Met ons label gardenSwimm delen we de mogelijkheden voor een eigen zwemvijver op in vier soorten: basis, superieur, design en naturel. De modellen verschillen in onder andere vorm, water-/plantverhouding, randafwerking, waterkwaliteit en energieverbruik.

Jouw voorkeuren hiertussen leiden tot een zwemvijver met ofwel een organisch gevormde, natuurlijke uitstraling, ofwel een strakke vorm, die meer weg heeft van een zwembad. Wij helpen je graag deze afweging te maken.

Omdat zwemvijvers ook in trek zijn bij hotels, campings en wellnesscentra (die zich ermee duurzaam kunnen profileren) bieden we ook een vijfde type aan, speciaal voor de zakelijke markt: de publieke zwemvijvers. Meer over de verschillende soorten lees je op onze website gardenswimm.nl.

Onderhoud van zwemvijvers

Ieder type zwemvijver vraagt om ander onderhoud. Daar praten wij je uitgebreid over bij als je eenmaal een keuze hebt kunnen maken uit de verschillende typen.

Daarnaast ontvang je, samen met de zwemvijver, een onderhoudsplan waarin duidelijk en overzichtelijk staat omschreven wat je wanneer moet doen om de zwemvijver mooi te houden. Daar kunnen we je ook meermaals per jaar proactief op attenderen, indien gewenst.

Wil je volledig ontzorgd worden in het onderhoud van jouw zwemvijver? Dan kun je gebruik maken van ons onderhoudscontract, waarmee je alle te klaren klussen bij ons neerlegt tegen een vaste prijsafspraak.

Deskundig advies
voor de aanleg
van een zwemvijver
in jouw tuin?

Ook een zwemvijver in de tuin?

Onze specialisten helpen je graag!