Veranda of buitenverblijf

Veranda en/of buitenverblijf

Met de jaren is de tuin een plek geworden waar we het liefst zoveel mogelijk tijd in doorbrengen. Niet alleen ’s zomers, maar als het even kan in ieder seizoen, het hele jaar door. Een veranda of buitenverblijf maakt dit mogelijk. Hiermee is de tuin ook tijdens regenachtig najaarsweer een plek waar het goed toeven is. Zeker als je er met de juiste inrichting een knus buitenverblijf van weet te maken, dat geheel of gedeeltelijk kan worden afgesloten. Een behaaglijke tuinkamer, waarin je binnen kunt genieten van buiten en vice versa. Een plek om je het hele jaar in thuis te voelen. Wij zetten ons er graag voor in.

Van overkapping tot veranda in de tuin

Veranda’s zijn er in allerlei soorten en maten. De juiste keuze is afhankelijk van hoe je de veranda gaat gebruiken. Wie alleen een overdekte plek wil om de tuinmeubelen, de barbecue en zichzelf droog te houden tijdens een zomerse regenbui, heeft voldoende aan een eenvoudige overkapping, vrijstaand of aan het huis gemonteerd. Wie zijn veranda intensiever wil gebruiken en er ook tijdens de winterperiode profijt van wil hebben, heeft een luxer model nodig. Een model dat bijvoorbeeld kan worden uitgevoerd met glazen schuifwanden, zodat hij in het najaar volledig kan worden afgesloten en voor extra beschutting zorgt, zonder dat het uitzicht op de tuin eronder lijdt. Door een dergelijk model in te richten met loungetuinmeubelen, terrasverwarming en andere comfortabele tuinartikelen, is de veranda onder alle weersomstandigheden een aangename plek. Hiermee hoef je de tuin het hele jaar niet te missen.

Ook op het gebied van materiaal dienen er weloverwogen keuzes gemaakt te worden. Vooral omdat de veranda een belangrijk onderdeel van de tuin uitmaakt en veel aandacht op zich vestigt. Het gekozen materiaal dient aan te sluiten op zowel het tuinontwerp als de stijl van jouw woning. Zo leent een houten veranda zich beter voor een natuurlijke tuin met een rustieke uitstraling en is een veranda van gepoedercoat aluminium geschikter voor een tuin met een meer moderne uitstraling. Op basis van de gemaakte keuzes in het tuinontwerp, gaan we graag in gesprek over welke veranda of buitenverblijf daar het beste bij past.

Veranda's Buitenverblijf - Bruggeman Hoveniers

Waterafvoer veranda

Een belangrijk onderdeel van de veranda of het buitenverblijf is de waterafvoer. Immers, het regenwater dat erop valt, moet goed weg kunnen lopen om te voorkomen dat het over de volle breedte van de dakrand loopt. Daarvoor is het belangrijk dat het dak van de overkapping of de veranda over voldoende afschot beschikt, een helling die ervoor zorgt dat al het water wegloopt naar een al dan niet geïntegreerde dakgoot. Hier kan het water weglopen in de daarvoor bestemde hemelwaterafvoer, die eveneens geïntegreerd kan worden in de staanders. Tegenwoordig wordt het steeds belangrijker om het regenwater niet direct af te voeren naar het riool, maar af te koppelen en bijvoorbeeld te gebruiken als grondwater. Dat kan op vele creatieve manieren, waarover wij je graag meer vertellen op de pagina ‘hemelwaterinfiltratie’.

Bezoek onze ontwerpstudio

en laat jouw ideeën tot leven komen!

Bezoek onze ontwerpstudio

en laat jouw ideeën tot leven komen