Leeftuin in Hattem

Leeftuin in Hattem

1 juni 2021

Leeftuin in Hattem

Header moderne tuin in Hattem

Leeftuin in Hattem

Een tuin om buiten in te kunnen leven, dat was de wens van de klant. Een wens die goed aansluit bij de aanleg van een tuin. Net als in een huis, kunnen ook in een tuin ‘kamers’ gemaakt worden. Waarbij, net als bij een huis, de tuin wordt afgeschermd van elementen van buitenaf. In dit geval voetgangers op het voetpad naast het huis en de watergang achter het huis.

Groot, functioneel terras

De eerste ‘kamer’ in deze tuin het is grote terras dat grenst aan de openslaande deuren van het huis en over de volle breedte van de tuin is aangelegd. Op het terras van 80—40 betontegels staat een grote tafel waaraan de hele familie kan genieten van een luxe ontbijt of een mooie zomerse avond. Uitkijkend over het gras in de ruime, moderne tuin. Het zicht wordt uiteindelijk naar links en rechts gestuurd door de leilindes die grenzen aan de waterweg.

Overkapping: het hele jaar buiten in de tuin zitten

Rechts bevindt zich de overkapping, waaronder het hele jaar van de tuin kan worden genoten vanaf de luxe loungebank, de buitenwoonkamer. Het perkje van lavendel en liriope zorgt voor extra behaaglijkheid, maar laat genoeg zicht vrij om naar een derde en laatste zitje te kijken. Met een achterwand van rombus profielplanken en een ondergrond van douglas vlonderplanken wordt ook dit een ‘kamer’ die zich duidelijk onderscheidt van het gras in de tuin en de volle beukenhaag die grenst aan het voetpad.

Meerpalen: modern en nuttig

In het plan blijven ook de voor- en zijkant van het huis niet achter. Daar hebben we een creatieve oplossing toegepast om de aandacht van voorbijgangers af te leiden van de woning met behoud van uitzicht voor de bewoners. We hebben dit opgelost door palenrijen te plaatsen omringd door lampepoetsersgras. De lichtgekleurde houten meerpalen trekken nu als eerst de aandacht van voetgangers. Een modern statement met een nuttige functie.

Projectinformatie


Soort tuin
Moderne tuin

Plaatsnaam
Hattem

Grootte m2
450 m2

Highlights

  • Luxe extra terras
  • Meerpalen

Geïnspireerd?


Deel deze pagina met een bekende:

TIP: Klik op de foto voor een grote weergave