Bijzonder diagonaal terrasaanleg in Apeldoorn

Bijzonder diagonaal terrasaanleg in Apeldoorn

6 mei 2021

Bijzonder diagonaal terrasaanleg in Apeldoorn

Bijzonder diagonaal terrasaanleg in Apeldoorn

Deze 15 jaar oude tuin in Apeldoorn is door ons volledig gerenoveerd met zoveel mogelijk behoud van de bestaande beplanting. De basis is gelegd met een nieuw, diagonaal terras van kras- en kleurvaste tegels van 80 x 80 cm groot. Het terras is onderhoudsvriendelijk, aangezien de tegels zijn ingevoegd met een flexibele voegmortel, die voorkomt dat er onkruid tussen groeit.

Hemelwaterinfiltratie

Naast het terras is ook de vijver met waterplanten en vissen een echte blikvanger. Deze is voorzien van een aangrenzend moerasgebied, dat een cruciale rol speelt in het hemelwaterinfiltratie systeem van deze tuin. Tot slot zijn er enkele keermuurtjes toegepast om bepaalde hoogteverschillen te accentueren.

Het eindresultaat is een prachtige landelijke tuin in Apeldoorn. De onderstaande foto’s geven hier een impressie van. Benieuwd naar waar we vandaan kwamen? Bekijk onze tuinrenovatie in Apeldoorn.

Na oriëntatie hebben we een drietal hoveniers uitgenodigd om hun ideeën en offerte voor de renovatie van onze 15 jaar oude tuin voor te leggen. Op basis van de goede prijskwaliteitsverhouding van Bruggeman Hoveniers, maar ook zeker de goede ideeën, hebben we de keuze op hen laten vallen. In samenspraak hebben we de ideeën omgezet in een ontwerp waar we, nu het gerealiseerd is, zeer tevreden over zijn. Daarvoor hebben we veel keuzes moeten maken, maar die zijn zeker goed uitgepakt. We zijn zeer tevreden over het proces en het eindresultaat. Nu gaan we weer heerlijk van onze tuin genieten.

Mevrouw L. Teer
Apeldoorn

Projectinformatie


Soort tuin
Landelijke tuin

Algemene naamgeving
Tuinrenovatie met hemelwaterinfiltratie

Plaatsnaam
Apeldoorn

Grootte m2
260 m2

Highlights

  • Hemelwaterinfiltratie
  • Borrelsteen
  • Moeras
  • Grondwateroverschot overloop naar beek
  • Onderhoudsvriendelijk terras

Geïnspireerd?


Deel deze pagina met een bekende:

TIP: Klik op de foto voor een grote weergave