Hoveniers uit Heerde

Tuinonderhoud

Een mooi ontworpen en aangelegde tuin verdient het juiste onderhoud. Immers, goed onderhoud is een essentiële voorwaarde voor een tuin die het hele jaar door mooi blijft. Of je nou een grote of een kleine tuin hebt, iedere tuin heeft verzorging nodig. Welke verzorging je tuin nodig heeft? Dat verschilt per tuin en seizoen. Op basis daarvan bieden wij een onderhoudsabonnement op maat aan en bepalen per type tuin de meest geschikte maand om langs te komen.

Jaarlijks tuinonderhoud

Bij jaarlijks onderhoud moet je denken aan seizoensgebonden werkzaamheden (zoals snoeien en bemesten) en het knippen van hagen. Regulier tuinonderhoud omvat werkzaamheden als het onkruidvrij houden van borders en het maaien van het gazon.

Voorjaarsonderhoud

Bemesten, snoeien, gazononderhoud: juist in het voorjaar heeft de tuin extra aandacht nodig. Gericht onderhoud in het voorjaar zorgt ervoor dat je het hele jaar kunt genieten van een mooie tuin. Lees meer over het tuinonderhoud in het voorjaar.

Najaarsonderhoud

Met een goede onderhoudsbeurt in het najaar maak je je tuin klaar voor de winter. Daarmee leg je ook de basis voor een goede start in het voorjaar en een stralende tuin in het volgende tuinseizoen. Zo maak je de tuin klaar voor de winter.

Bomen snoeien

Bomen verdienen speciale aandacht. Goede boomverzorging is essentieel om bomen mooi en vitaal te houden en om de veiligheid te garanderen. Timing en kennis van zaken zijn essentieel om bomen op de juiste wijze te snoeien.

Tuinonderhoud bij Bruggeman Hoveniers

Alle werkzaamheden worden uitgevoerd door een vaste hovenier, zodat de betrokkenheid met jouw tuin en de aansluiting met jouw wensen optimaal blijven. Uiteraard nemen we na afloop het groenafval met ons mee; we laten jouw tuin altijd opgeruimd achter. Ook ontzorgd worden in het onderhoud en geïnteresseerd een prijsopgaaf voor jouw tuin? Neem dan contact met ons op.

Vakkundig onderhoud
van jouw droomtuin?

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons een berichtje, we helpen je graag!

Hoe moet je je tuin onderhouden?

Goed onderhoud is essentieel om ervoor te zorgen dat de tuin het hele jaar mooi blijft. Het gazon moet je regelmatig maaien, struiken periodiek snoeien en ook bestrating heeft soms een reinigingsbeurt nodig.

Wanneer moet je je tuin in het najaar snoeien?

Veel planten en (rozen)struiken moeten juist in het najaar worden gesnoeid. Met een grondige onderhoudsbeurt in het najaar leg je de basis voor goede start in het voorjaar.

Wanneer moet je je tuin in het voorjaar snoeien?

Sommige (vaste) planten en struiken hebben in het voorjaar een snoeibeurt nodig, zodat ze later in het jaar volop bloeien. Het gaat in deze periode vooral om de siergrassen, vlinder- en rozenstruiken en vaste planten. Ook bijvoorbeeld klimop en knotwilgen kunnen in deze periode worden gesnoeid.

Wanneer moet je je tuin bemesten in het voorjaar?

In het voorjaar hebben het gazon en planten na een donkere winter behoefte aan extra voeding. Je kunt het beste beginnen in het vroege voorjaar (februari, maart), afhankelijk van de weersomstandigheden.

Wat kost een abonnement voor tuinonderhoud?

Een onderhoudsabonnement is maatwerk. Wij bieden een onderhoudsabonnement op maat aan, met voor elke tuin een passend onderhoudsplan. Meer weten over de mogelijkheden voor jouw tuin?

Geniet zorgeloos van jouw tuin

en geef het onderhoud uit handen!