26 april 2019

  Tuinrenovatie Apeldoorn

  In Apeldoorn zijn we bezig met de renovatie van een 15 jaar oude tuin, die aan vervanging toe was. Na er enkele weken met veel plezier aan te hebben gewerkt, wordt er op dit moment de laatste hand aan gelegd.

  Onderhoudsvriendelijk terras

  Vooral de tegels van de tuin waren wat aan het verzakken en niet meer van deze tijd. Daarom is er een nieuw, diagonaal terras aangelegd van grote, kras- en kleurvaste tegels van 80 x 80 cm. De tegels zijn ingevoegd met een flexibele voegmortel, zodat er geen onkruid kan groeien tussen de tegels, wat het terras onderhoudsvriendelijk maakt. De diagonale lijn, die in het oorspronkelijke terras aanwezig was, is behouden, zodat niet al het grondwerk overhoop hoefde. Verder zijn de hoogteverschillen geaccentueerd met enkele keermuurtjes voor een aantrekkelijk en bovendien ruimtelijk effect.

  Hemelwaterinfiltratie

  Naast gebruik van veel nieuwe materialen, is er ook veel hergebruikt. Zo is de beplanting voor 80 procent behouden en aangevuld met enkele nieuwe planten. Verder beschikt de tuin over een vijver met enkele waterplanten en vissen. Het aangrenzende moerasgebied speelt een belangrijke rol bij de hemelwaterinfiltratie. Regenwater loopt via het dak naar het moerasgebied, waar het zichtbaar over enkele keien loopt en vervolgens de kans krijgt om te bezinken. Stroomt het moerasgebied vol, dan loopt het regenwater met een watervalletje naar een achtergelegen beekje. Zo is het regenwater een dynamisch onderdeel van de tuin.

  De tuin wordt eind april opgeleverd inclusief onderhoudsplan. Bekijk hieronder de vorderingen.

  Op zoek naar inspiratie? Bekijk hier onze tuinstijlen en raak geïnspireerd!

  tuinrenovatie apeldoorn
  hemelwaterinfiltratie

  Tuininspiratie nodig?

  Onze specialisten staan voor je klaar.

  Tuininspiratie nodig?

  Onze specialisten staan voor je klaar.